Hund

Vid första behandlingen börjar vi med att prata genom hundens problem och eventuella tidigare veterinärundersökningar. Efter det känner jag igenom hunden och då får hunden lära känna mig lite bättre.
Första gången sitter nålarna i ungefär 15 minuter och antalet nålar är begränsat till max 8st. Efter första behandlingen sätter vi upp en behandlingsplan för eventuell fortsatt behandling. Jag för journal över problemet, behandlingen och resultaten.
Vid återkommande behandling kan antalet nålar utökas och de kan sitta i upp till 20 minuter allt beroende på hundens reaktion efter den första behandlingen.

Tillstånd man kan behandla är till exempel:
- Smärtaviper_jawnviper_head
- Muskel- och ledbesvär
- Höftproblem
- Mageproblem
- Hudproblem
- Luftvägsbesvärviper_sleepingviper_back

Även om hunden inte har några problem kan man behandla förebyggande, till exempel om hunden har mindre bra höfter eller bara för att stärka hundens immunförsvar.

Att tänka på
Inför behandlingen: hunden ska inte vara dräktig och man bör inte behandla direkt efter en skada eftersom akupunktur bl.a. ökar blodcirkulationen. Det är rekommenderat att vänta 24 timmar för att undvika att eventuella inre blödningar blir värre. Hunden ska vara rastad och det är bra om hunden får ligga på sin egen filt eller täcke för då är det lättare för hunden att slappna av.
En del hundar blir väldigt törstig eller trötta efter behandlingen, då är det viktigt att de har tillgång till vatten och möjlighet till att vila, så undvik att planera in en behandling dag före tävling eller utställning.

Akupressur bygger på samma grunder som akupunktur, men man stimulerar akupunkturpunkterna med fingrarna istället för att använda nålar. Om hunden inte tycker om nålarna då använder jag akupressur istället eller i kombination med nålar. Resultat blir det samma som när man använder nålar.

Akupunktur har en karenstid på sju dagar.

Behandling med akupunktur/ akupressur ersätter inte veterinärvård, men är ett utmärkt komplement!

Priser
Akupunktur/akupressur behandling: 400kr inkl. moms eller hemma hos mig: 300kr inkl. moms

Inom närområdet Enköping (radie på 10km) ingår transporten i priset.
Utanför närområdet debiterar jag 25kr inkl. moms per 10km.

 

Vid tidsbokning för flera hundar på samma plats eller häst och hund kombination kan ett rabatterat pris ges efter överenskommelse.

Obs!! Ej avbokad tid dagen före avtalad tid debiteras enligt ordinarie pris.

Vid betalning via faktura är betalningsvillkoren 14 dagar och Bankgiro 784-6611. Var vänligt att uppge fakturanumret.