Häst

Första behandlingen tar ungefär en timme och då tar jag tid att lära känna dig och din häst.
Jag gör en grundlig undersökning av hästen där jag palperar muskler, kotor, leder och senor. Beroende på problemet kan jag också vilja se hästen i rörelse.
Vi diskuterar din hästs behov och problem och sedan genomför jag den första behandlingen. Efter behandlingen sätter vi upp en behandlingsplan för eventuell fortsatt behandling i kombination med träningsförslag för att hålla hästen frisk.
Jag för journal över problemet, behandling och resultatet. Fortsatt behandling tar ungefär 45 minuter men om det har uppkommit någonting nytt så tar vi självklart tid för det.

Tillstånd man kan behandla är till exempel:
- Smärtaleg02chest01
- Ryggproblem
- Muskel och ledbesvär
- Mage/tarmproblem
- Hudproblem
- Allergier
- Ödem
- Luftvägsbesvärback02leg01
- Hältor
Inför behandlingen: hästen får ej vara dräktig och man kan inte behandla direkt efter en skada eftersom akupunktur bland annat ökar blodcirkulationen. Det är rekommenderat att vänta 24 timmar för att undvika att eventuella inre blödningar blir värre.

Efter behandlingen blir en del hästar väldigt trötta, då är det viktigt att de får chansen att vila lite. Dagen efter behandlingen ska de ta det lugnt, men de kan ta ett kortare pass med lite trav och skrittarbete.

Akupunktur har en karenstid på fyra dagar.

Behandling med akupunktur/ akupressur ersätter inte veterinärvård, men är ett utmärkt komplement!

Priser
Akupunktur/akupressur behandling: 400kr inkl. moms.

Inom närområdet Enköping (radie på 10km) ingår transporten i priset. Utanför närområdet debiterar jag 25kr inkl. moms per 10km.

Vid tidsbokning för flera hästar i samma stall eller häst och hund kombination kan ett rabatterat pris ges efter överenskommelse.

Obs!! Ej avbokad tid dagen före avtalad tid debiteras enligt ordinarie pris.

Vid betalning via faktura är betalningsvillkoren 14 dagar och Bankgiro 784-6611. Var vänligt uppge fakturanumret.

Ridning & Lektioner
Jag erbjuder ridlektioner i båda hoppning och dressyr. Jag kan även träna din häst åt dig om du inte har möjligheten att göra det själv. Priser för detta förhandlas för varje enskild kund efter önskemål och omfattning.