Om mig

Mitt namn är Annelies Terpstra och jag kommer från Holland. I Holland arbetade jag i nästan tio år på heltid med hästar. Jag började som lärling direkt efter gymnasiet och har arbetat i hopp-, dressyr- och avelsstall.

Jag arbetade mig upp från lärling till professionell ryttare och tävlade i hoppning upp till 1.30m och dressyr på Z2 nivå (motsvarande MSV i Sverige).
I mitt arbete ingick det också att visa hästar för kunder. Det som jag tyckte mest om var att träna och tävla med unga hästar och att rehabilitera hästar som har haft problem eller en skada. Under tiden har jag alltid haft en eller flera egna hästar som jag tävlade i både dressyr och hoppning.

scann1scann2Jag har formell utbildning från Holland i ridning, som ridlärare och i stallmanagement.

Jag studerade en tre-årig hästutbildning på NHB Deurne, den holländska motsvarigheten till hippologprogrammet på Strömsholm.

I juni 2006 flyttade jag till Sverige och bodde i Boden, Norrland. Företaget startade jag hösten 2011, under våren 2015 flyttade vi till Enköping och jag fortsätter företaget här.

Jag är diplomerad häst- och hundakupunktör. Utbildningen var två år vid TCM Center Sweden AB i Falun, den genomfördes både med akupunktörer som arbetar enligt TCM och en västerländskt inriktad veterinär. Utbildningen omfattade anatomi, sjukdomslära samt behandlingstekniker för hästar och hundar.

Under 2014/2015 vidareutbildade jag mig till hundskötare vid Sunderby Folkhögskola. 2016 studerade jag vidare och nu är jag också utbildad hundsjukvårdare.

I Holland har djurakupunktur funnits som komplementärmedicin under en lite längre tid än i Sverige och jag har själv sett goda resultat på mina egna hästar och i stallen där jag har arbetat.